Skip to main content

Breathing workshop Σεμινάριο αναπνοών
για ενήλικες

Certified Breathing Coach & Instructor

Η αναπνοή είναι ποιότητα ζωής!
Η αναπνοή μάς θωρακίζει!

Στο σεμινάριο αυτό, ο ασκούμενος θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τη λειτουργία της σωστής αναπνοής,να ενισχύσει τη ζωτική χωρητικότητα των πνευμόνων του, να ρυθμίσει την αναλογία των βασικών για την αναπνοή αερίων,να μάθει τεχνικές αναπνοών που θα του εξασφαλίσουν ποιοτική ζωή και καθημερινότητα,και να δυναμώσει το ανοσοποιητικό του σύστημα!

Η αναπνοή, αυτή η βασική και αδιάλειπτη λειτουργία όλων μας, όχι μόνο τροφοδοτεί το σώμα με οξυγόνο,αλλά μπορεί να καθαρίσει το μυαλό, να ενδυναμώσει τους μυς, να βελτιώσει τον ύπνο, να διευκολύνει την πέψη,
να απογειώσει την ανοσολογική απόκριση του σώματός, να συνδράμει στη δημιουργία αντισωμάτων,να μειώσει τα επίπεδα άγχους/στρες και να οπλίσει τον οργανισμό, κρατώντας τον υγιή και ανθεκτικό απέναντι στις ασθένειες.

Με τις κατάλληλες αναπνευστικές ασκήσεις:
– Μειώνεται το άγχος
– Αναιρείται αισθητά η τοξικότητα του σώματος
– Επανέρχεται η ποιότητα του ύπνου
– Βελτιώνεται η πέψη και η λειτουργία του πεπτικού συστήματος
– Βελτιώνεται την καρδιαγγειακή υγεία
– Ρυθμίζεται η αρτηριακή πίεση
– Βελτιώνονται οι γνωστικές ικανότητες και η συγκέντρωση
– Το δέρμα γίνεται (και φαίνεται) υγιές και λαμπερό
– Μειώνονται οι φλεγμονές στο σώμα
– Καταπολεμάται η ιγμορίτιδα
– Δυναμώνουν οι αρθρώσεις, οι μύες και το σώμα εν γένει
– Δυναμώνουν, τονώνονται και θωρακίζονται οι πνεύμονες
– Βελτιώνεται η ευθυγράμμιση του σώματος
– Μειώνονται δραστικά οι πιθανότητες εγκεφαλικού και καρδιακών επεισοδίων.

Γνωρίστε την

Τζίνα Πούλου

Η Τζίνα Πούλου, είναι υψίφωνος (λυρική κολορατούρα) και καθηγήτρια φωνητικής, μέλος  (και η μόνη Ελληνίδα καθηγήτρια) του μεγαλύτερου Αμερικανικού Οργανισμού Καθηγητών National Association of Teachers of Singing (NATS, ΗΠΑ). Σπούδασε πιάνο και φωνή στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών, από όπου αποφοίτησε με τιμητικές διακρίσεις και βραβεία αριστείας. Αφού κέρδισε δύο υποτροφίες (Μαρία Κάλλας και Λίλιαν Βουδούρη), συνέχισε τις σπουδές της στο τραγούδι στη Νέα Υόρκη.
Είναι κάτοχος πολλών βραβείων και διακρίσεων διεθνών διαγωνισμών κλασικού τραγουδιού  και έχει συμμετάσχει σε πολλές παραγωγές στην Ευρώπη, την Ουκρανία και τις ΗΠΑ, ερμηνεύοντας πλήθος πρωταγωνιστικών ρόλων.

Η Τζίνα Πούλου διδάσκει φωνητική  ιδιωτικά και ομαδικά πάνω από είκοσι χρόνια, έχοντας συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα Ωδεία της Ελλάδας στον βαθμό καθηγήτριας Α’. Ως μέλος του NATS, προετοιμάζει τραγουδιστές και ηθοποιούς για την όπερα, μουσικό θέατρο (musical) και το θέατρο. Έχει πραγματοποιήσει μουσικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε συνεργασία με καθηγητές πανεπιστημίων και έχει διοργανώσει σεμινάρια φωνητικής διδασκαλίας στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Εισήγαγε και διδάσκει την καινοτόμο φωνητική τεχνική YogaYourVoice, σε συνεργασία με το Mamaitri Yoga, Florida, U.S.A.,την οποία χρησιμοποιεί στη διδασκαλία της φωνής ιδιωτικά, στο Ωδείο Athenaeum σε μεταπτυχιακούς σπουδαστές φωνητικής, αλλά και σε σεμινάρια στην Ελλάδα, στην Κύπρο και διαδικτυακά σε όλον τον κόσμο. Ανήκει στο δυναμικό των καθηγητών της Camerata Bardi Vocal Academy, που αποτελεί το Young Artists Program του Λυρικού Θεάτρου Grattacielo στη Νέα Υόρκη.

Η Τζίνα Πούλου είναι Certified Breathing Coach & Instructor, Certified Piano Tuner (Piano Technician Academy, U.S.A.), έχει πτυχίο  Πολιτισμιολόγου με ειδίκευση στην Ιστορία, Αρχαιολογία και Τέχνη και Μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Ιστορική Έρευνα, Διδακτική και Νέες Τεχνολογίες.
Είναι μητέρα δύο γιων (αρχιτέκτονας και φοιτητής γεωλογίας). Αγαπά τη μαγειρική, τη γιόγκα και τα ταξίδια, και ακολουθεί vegan lifestyle με θετική στάση απέναντι στη ζωή και στη φύση.