Skip to main content

Εργαστήριο Αφήγησης

Εργαστήριο Αφήγησης

Η Δημιουργική Γραφή δεν είναι παρά μια μέθοδος. Το ζητούμενο είναι η Λογοτεχνία. Η μέθοδος βασίζεται στη διδασκαλία των αφηγηματικών τεχνικών και στην ανάδειξη του παιγνιώδους χαρακτήρα της λογοτεχνικής δημιουργίας. Όλα τα άλλα είναι ιδέες, εικόνες και όνειρα και πάνω από όλα ιστορίες.

Το Εργαστήριο Αφήγησης του Modus Vivendi by Krateros Katsoulis, απευθύνεται σε αυτούς που τους αρέσουν να διαβάζουν τις ιστορίες των άλλων και ψάχνουν να βρουν έναν τρόπο για να πούνε τις δικές τους. Μελετώντας κλασικά και σύγχρονα διηγήματα, ρίχνοντας μια ματιά στην πάντα απαραίτητη θεωρία της αφήγησης και επιχειρώντας, φυσικά, πολλές ασκήσεις και συγγραφικά πειράματα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν μια πιο στενή, ευχάριστη και ωφέλιμη επαφή με τον κόσμο των βιβλίων και της λογοτεχνίας.

Το Εργαστήριο είναι διάρκειας 16 ωρών και θα ολοκληρωθεί σε 8 δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις.

Οι βασικές θεματικές με τις οποίες θα ασχοληθούμε στο εργαστήριο είναι οι εξής:

Ο ρόλος του Αφηγητή

Η κατασκευή του Ήρωα

Ο χρόνος στην Αφήγηση

Λογοτεχνικοί διάλογοι και Περιγραφές

Πλοκή και Σκηνικό

Τα Λογοτεχνικά Ρεύματα

Σύγκρουση, Μεταμόρφωση και Περιπλάνηση

Ο Κωμικός λόγος

Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Γιάννης Αντάμης είναι συγγραφέας των βιβλίων: «Πριγκιποδουλειές» (Οξύ 2006), «Σχέδιο Τρόμου» (Οξύ 2007), «Κατά τον Δαίμονα Εαυτού» (Τόπος 2008) «Το Ανταμομπίλ» (Χαραμάδα 2017), «Λεγεώνα» (Χαραμάδα 2019) «Μηδέν Όλα» (Χαραμάδα 2021) και «Α, εδώ» (Χαραμάδα 2023). Βιβλία του έχουν μεταφραστεί στα ισπανικά («El Proyecto» S.T.I. 2015) και στα γαλλικά («Dragon Cramé» Lior 2018) και μία ιστορία του έχει συμπεριληφθεί στην ανθολογία «Το Ελληνικό Φανταστικό Διήγημα» (Αίολος 2012). Επίσης, έχει δημοσιεύσει άλλους 56 τίτλους στον ιστότοπο www.dreamtigers.gr. Υπήρξε συνεργάτης στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δημιουργική Γραφή» του Ε.Α.Π. και τώρα διδάσκει στο αντίστοιχο πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ενώ είναι και υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Κινηματογράφου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Διάρκεια: 8 συναντήσεις 

Έναρξη: Δευτέρα 22/1 και ώρα 5μμ-7μμ 

Κόστος: 160 ευρώ + 24%ΦΠΑ 

(Κατοχύρωση θέσης: 80 ευρώ + 24%ΦΠΑ)

Εκδήλωση ενδιαφέροντος